ATP Kito: Estrelja Burgos odbranio titulu

burgosViktor Estrelja Burgos je odbranio titulu na ATP turniru u Kitu. On je u finalu nakon velike borbe i preokreta savladao Tomaza Belučija sa 4-6, 7-6, 6-2. Tridesetpetogodišnji teniser je došao do druge titule u karijeri, dok je Brazilac, koji je igrao sedmo finale u karijeri, ostao na četiri trofeja. Teniser iz Dominikanske republike sada ima skor od 10-0 na ovom turniru, a protiv Belučija je zabeležio drugu pobedu u isto toliko mečeva. On je ujedno i jedini teniser iz svoje zemlje sa ATP titulom.

Finale je trajalo 124 minuta, a peti nosilac morao je da se namuči da bi došao do titule. Prvi set je odlučio jedan brejk i to u završnici meča koji je napravio Brazilac. Pri rezultatu 4-4, Beluči je uspeo da dođe do brejka sa nulom, što je kasnije i potvrdio za 6-4. Već na startu drugog seta imao je Beluči dve brejk prilike koje je Burgos spasio. Potom su teniseri bili sigurni na svom servisu pa se ušlo u taj-brejk. Iako je Brazilac prvi došao do mini brejka i  3-1 uporni Estrelja Burgos uspeo je da napravi preokret i sa 7-5 dobije taj-brejk i izjednači u setovima.

Odlučujući set počeo je brejkom Burgosa koji je uspeo da iskoristi četvrtu brejk šansu koja mu se ukazala, pa je vrlo brzo poveo sa 2-0.  Nije mogao Beluči ništa da učini mada je imao nekoliko prilika da vrati brejk. U sedmom gemu peti nosilac uspeva da napravi novi brejk za 5-2 i samim tim stavi tačku na ovo finale. Sledeći gem dobio je bez izgubljenog poena za konaču pobedu od 2-1.