ATP Hjuston: Titula za Džeka Soka

Jack SockU američkom finalu turnira u Hjustonu pobedu je odneo Džek Sok koji je sa 7-6(9), 7-6(2) savladao Sema Kverija. On je tako došao do svoje prve ATP titule u karijeri i to na domaćem terenu na šljaci. 22godišnji američki teniser je postao sedmi aktivni igrač rođen 1990 i mlađi sa bar jednom ATP titulom. On se tako pridružio Raoniću, Dimitrovu, Gofanu, Tomiću, Delbonisu i Veselom koji su već osvajali ATP turnire.

Meč je trajao sat i 48 minuta, a Džek Sok na ovom turniru nije bio postavljen za nosioca. U prvom setu je viđena velika borba koja se kasnije prenela na taj-brejk. U njemu je Kveri imao veliku prednost od 5-2, došao je do tri set lope, ali se Sok izvukao, spasio je sve set lopte i uspeo da iskoristi svoju drugu za osvajanje seta nakon 58 minuta. 

U drugoj deonici prvi do brejka u sedmom gemu stiže Sem Kveri, ali mladi Sok odmah uzvraća i poravnava rezultat na 4-4. Pri rezultatu 6-5 za Soka, Kveri je bio na servisu i tada je svom mlađem sunarodniku dopustio jednu meč loptu koju on nije iskoristio. Ponovo je u taj-brejku rešavano pitanje osvajača seta. Za razliku od prvog gde je viđena velika borba i dosta drame, u ovom drugom Džek Sok je veoma lako dobijao poene i sa 7-2 rešio ga u svoju korist.