ATP Delrej Bič: Troicki i Tomić u polufinalu

Srpski teniser Viktor Troicki i njegov dubl partner Bernard Tomić iz Australije plasirali su se u polufinale ATP turnira u Delrej Biču u konkurenciji dublova. Srpsko-australjiska kombinacija je za nešto manje od sat vremena igre sa 6-4, 6-2 savladala slovenačko-kolumbijski par Bedene/A.Gonzalez.
10998408_10152787238507753_187674002204998434_nTroicki i Tomić su u prvom kolu bili bolji od 4. nosilaca, Grota i Gučonea iz Australije sa 6-7(10), 6-2, 10-7. Prvi set u ovom meču tekao je skroz mirno, sve do rezultata 5-4 za Grota i Gučonea, kada su Troicki i Tomić spasili prvu brejk loptu u meču, praktično i prvu set loptu. U dvanaestom gemu, Troicki i Tomić su spasili još dve set lopte i izborili taj-brejk. U taj-brejku prvi do mini brejka stigli su Australijanci već na startu. Imali su prednost od 5-3, ali su Troicki i Tomić preokrenuli na 6-5 i došli do prve set lopte. Rezultat se okretao sve do rezultata 11-10 kada su Grot i Gučone napravili mini brejk i iskoristili ukupno šestu set loptu i tako dobili prvi deo igre sa 12-10 u taj brejku. Drugi set bolje su odigrali Troicki i Tomić. Već na startu su došli do brejka i poveli sa 3-0. Pri rezultatu 5-2, srpsko-australijska kombinacija je došla do novog brejka i tako dobila drugi set sa 6-2 i izjednačila na 1-1 u setovima. Pobednik je odlučen nakon produženog taj-brejka koji se igra do deset osvojenih poena, a Troicki i Tomić su ovaj put imali više sreće i koncentracije nego u taj-brejku prvog seta pa su ovaj deo igre dobili sa 10-7 za konačnu pobedu od 2-1.
U 1/4 finalu, Troicki i Tomić su igrali protiv Aljaža Bedenea iz Slovenije i Alehandra Gonzaleza iz Kolumbije. Slovenačko-kolumbijska kombinacija je bolje otvorila ovaj meč jer je već na startu napravila brejk, sačuvala servis gem, a onda došla do novog brejka i povela sa 3-0. Troicki i Tomić su vratili jedan brejk zaostatka i smanjili na 3-2. Pri rezultatu 4-3 za protivnike, srpsko-australijska kombinacija je vratila i drugi brejk, sačuvala servis gem i povela sa 5-4. U desetom gemu, Troicki i Tomić su napravili brejk sa nulom i tako dobili prvi set rezultatom 6-4. U drugom setu nije bilo brejka u prva tri gema, a već u četvrtom Troicki i Tomić dolaze do brejka i prednosti od 3-1. Naredna tri gema su osvojili teniseri koji su servirali, a u osmom gemu, srpsko-australijska kombinacija dolazi do brejk lopte (ujedno i prve meč lopte) koju odmah koristi za 6-2 u drugom setu i konačnu pobedu od 2-0 u setovima.
Troicki Tomic dubl Delrek bic

U borbi za prvo zajedničko finale, Troicki i Tomić će igrati protiv Hjuia i Lipskog ili 2. nosilaca, Klasena i Paesa.

Troicki se trenutno nalazi na 522. mestu u konkurenciji dublova, a bodovi osvojeni na ovom turniru doneće mu skok od preko 200 mesta jer će se naći oko 318. mesta. 

Troickog i Tomića sutra očekuje i međusobni duel u drugom kolu singla. Do sada su se sastali dva puta i skor je 1-1.