ATP Delrej Bič: Krajinović ispao na startu

Filip Krajinović nije uspeo da se pridruži Viktoru Troickom u narednoj rundi na turniru u Delrej Biču. Krajinović je za nepun sat igre izgubio od kvalifikanta Tanasija Kokinakisa. Bilo je 6-2, 6-3 za Australijanca koje će u sledećem kolu igrati sa Ivom Karlovićem.

Već u drugom gemu prvog seta Kokinakis je napravio brejk i vrlo brzo imao je prednost od 4-1. Servirao je odlično, pa srpski teniser nije imao nikakvu šansu za brejk prilike. Kokikakis je delovao sve sigurnije pa je novim brejkom u osmom gemu dobio prvi set sa 6-2. Treba istaći da je izgubio samo 4 poena u svojim servis gemovima.

rsz_filip_krajinovic

Ista situacija viđena je i u nastavku. Mladi Australijanac je ponovo prvi napravio brejk za veliku prednost od 4-1. Krajinović je sledeći gem uspeo da dobije posle nekoliko izjednačenja, ali i dalje je bio daleko od bejka. Kokinakis mu nije davao nikakve šanse na svoj servis, pa je ishod bio očekivan. Tanasi dobija i drugi set sa 6-3 izgubivši pri tome samo devet poena na svoj servis u celom meču.

Filip ne blista ove sezone jer za sada ima skor od četiri pobede i čak pet poraza na ATP turnirima. Međutim te četiri pobede je ostvario u kvalifikacijama za glavni žreb ATP turnira (dve pobede u Dohi i dve u Memfisu). Trenutno se nalazi na 98. mestu i na pragu je ispadanja iz najboljh 100.