ATP Čelendzer finale: Titula za Švarcmana

Argentinski teniser Dijego Švarcman osvojio je prestižni turnir pod nazivom “ATP Challenger Tour Finals” koji okuplja najbolje čelendzer igrače tokom sezone. On je u finalu ovoga turinra pobedio domaćeg takmičara Giljerma Klezara sa 6-2, 6-3 posle 73 minuta igre na cenralnom terenu u Sao Paulu.

Mladi Argentinac (22 godine) je ove sezone osvojio četiri čelendzera, a zabeležio je i prvu pobedu na nekom gren slemu pošto je na Rolan Garosu kao kvalifikant stigao do 2. kola gde je izgubio od Rodžera Federera. Uspeo je da stigne i do osmine finala na ATP turniru u Kicbilu, a tokom sezone uglavnm je igrao čelenzere i to na šljaci. 

atp

Na putu do titule u Sao Paulu Švarcman je u B grupi savladao Sozu i Klezara, a u tri seta je izgubio od Role. Kao prvoplasirani plasirao se u polufinale gde je u dva seta nadigrao Simona Bolelija, da bi u finalu opet savladao Klezara koji je kao domaći takmičar i tek 331. na listi uspeo da napravi najveće iznenađenje i da stigne do finala. 

Švarcman je jedan od osam argentinskih tenisera u top 100, a zahvaljujući trijumfu na ovom ATP Čelendzer finalu naćiće se od danas na poziciji 61 što će mu biti rang karijere.