ATP Bukurešt: Pobeda Lajovića

Srpski teniser Dušan Lajović uspešno je startovao na turniru u Bukureštu, pošto je u prvom kolu savladao kvalifikanta Jirgena Copa sa 7-5, 6-1 posle 69 minuta igre. Naredni protivnik našem teniseru biće 4. nosilac Lukaš Rosol.

Dusan Lajovic RG

Duel je počeo sigurnim servisima sa obe strane, a teniseri su u većem delu prvog seta odlično servirali, te nisu dozvoljavali protivniku puno brejk šansi. Prva prilika za oduzimanje servisa rivala viđena je u sedmom gemu, kada je srpski teniser dozvolio Copu dve vezane brejk lopte, ali je uspeo da dobrom serijom udaraca neutrališe to i osvoji gem. U desetom gemu je Dušan Lajović došao do svoje prve set lopte na servisu rivala, međutim Estonac je bio smiren i osvojio nekoliko vezanih poena za izjednačenje 5-5. Ono što Dušanu niju uspeo u desetom, jeste u dvanaestom gemu. Lajović je ponovo došao do set lopte pri servisu rivala, iskoristio je prvu i postavio konačnih 7-5 u uvodnom setu.

Drugi period u potpunosti je pripao našem igraču. Lajović je oduzeo servis Copu već u drugom gemu, a potom je u četvrtom, čini se, prelomio meč, uspeo je da iskoristi svoju šestu brejk priliku i posle velike borbe, povede sa nedostižnih 4-0. U daljem toku seta brejkova nije bilo, Jirgen Cop je osvojio jedan gem, a Srbin je iskoristio svoju prvu meč loptu i nakon 26 minuta igre u drugom setu, postavio konačnih 6-1.