ATP Brizbejn: Pobeda Viktora, poraz Dušana

viktor troickiSrpski teniseri Viktor Troicki i Dušan Lajović imali su različit učinak na startu turnira u Brizbejnu. Troicki se pobedom protiv Amerikanca Stiva Džonsona sa 7-6, 6-1 plasirao u drugo kolo, dok je Dušan Lajović doživeo poraz od Čeha Štjepaneka.

Reprezentativac Srbije i 22. igrač sveta, Viktor Troicki dobio je prvi set u taj brejku, u kome je uspeo da napravi dva mini-brejka i dobije ga sa 7-3. U drugom setu Troicki je bio mnogo sigurniji i već na startu je brejkom najavio konačan epilog duela sa 32. teniserom na ATP listi. Viktor je odličnom igrom došao i do 5-0 i lako meč priveo kraju. Protivnik u drugom kolu biće mu Bugarin Grigor Dimitrov, koji je na otvaranju turnira savladao petog nosioca, Francuza Žila Simona sa 2-0.

Drugi srpski predstavnik u Brizbejnu Dušan Lajović ubedljivo je poražen od iskusnog Radeka Štjepaneka sa 6-0, 6-3 za samo 68 minuta. Imao je naš teniser brejk šanse u prvom i petom gemu meča, ali ih nije iskoritio, što je Čeh uspeo da kazni laganim osvajanjem prvog seta. U drugom periodu bilo je nešto neizvesnije, ali samo jedan brejk Štjepaneka bio je dovoljan za konačnu pobedu u dva seta.