ATP bord odbio povećanje nagradnog fonda za IW!?

Posle AO, i organizatori turnira u Indijan Velsu su rešili da izađu u susret igračima koji su tražili povećanje nagradnog fonda, pa su planirali da za turnir koji se igra naredne godine, nagradni fond povećaju za celih 800.000 dolara. Ono što je zanimljivo, dobar deo tog novca je planiran za povećanje nagrada igračima koji ispadnu u ranoj fazi turnira, dakle, očekivano slabije rangiranim teniserima.

Ipak, do toga neće doći jer je ATP bord odbio da prihvati takvu odluku organizatora turnira, glasajući nerešeno 3-3. Očekivano, za su bili predstavnici tenisera dok su protiv bili predstavnici turnira, zanimljivo i predstavnik IMG-a, čiji turnir u Majamiju kreće odmah posle IW.

Objašnjenje portparola ATP-a je bilo, da oni nisu protiv povećanja nagradnog fonda ali da su protiv distribucije novca, koja nije u skladu sa pravilima koje su ustanovili igrači i organizatori turnira. Po njegovom mišljenju, slabije rangirani igrači su po tim pravilima već dovoljno zaštićeni u raspodeli novca od nagrada.

Cinično ili ne, svakako može izazvati reakciju tenisera, pogotovu što su oni tvrdili da njihov protest nije završen povećanjem nagradnog fonda turnira u Melburnu.