ATP Bastad: Pobeda i poraz Ćaćića, poraz Tepavca

U kvalifikacijama za turnir iz serije ATP250 u Bastadu učestvuju dva srpska tenisera Nikola Ćaćić i Marko Tepavac. Nikola Ćaćić uspešno je startovao kvalifikacije dok je Marko Tepavac poražen u prvoj rundi.

Nikola ĆaćićNikola Ćaćić imao je malo sreće, pošto je trebalo da igra protiv 1. nosioca Jirgena Zopa, ali mu je umesto njega protiv nik bio Miloš Sekulić iz Švedske, koji je upao kao zamena. Nikola je dugo odsustvovao sa terena zbog povrede, te je ove sezone krenuo iz početka i na turniru učestvuje sa zaštićenim rangom. Srpski teniser je slavio u tri seta, rezultatom 6-7(7) 7-5 6-4. 

Naredni protivnik Nikoli bio je Kalvin Emeri iz Francuske, dobitnik specijalne opzivnice. U borbi za glavni žreb slavio ej Francuz, sa obedljivih 6-1, 6-2.

Marko Tepavac(2)Marko Tepavac se već nalazio u Bastadu jer je prošle nedelje igrao čelendžer, na kom je stigao do četvrtfinala gde ga je porazio Horacio Sabeljos. 
U kvalifikacijama za ATP Bastad je bio postavljen za 3. nosioca, ali je neočekivano poražen od oko 150 mesta lošije rangiranog Maksima Dubarenka iz Belorusije. Tepavac je izgubio u tri seta, sa 5-7 6-1 4-6.
Ipak, poraz nije toliko čudan, kada se uzme u obzir da se srpski teniser nije osećao najbolje. Tokom meča, Tepavac je tražio medicinski tajm aut, zatim odigrao meč do kraja, ali nezvanični izvori navode da je srpskom teniseru ponovo pozlilo nakon meča, pa ga je ambulanta odvezla do bolnice na oporavak. Nadamo se da nije ništa ozbiljno i da će sledeće nedelje nastaviti sa sve boljim tenisom kao i do sada.