April najuspešniji mesec Rafaela Nadala

Prema statistici koju sprovodi ATP, niko u tenisu nije dominantniji u mesecu aprilu od Rafaela Nadala. Španac je osvojio čak 15 titula u aprilu (8 u Monte Karlu i 7 u Barseloni), što je za četiti titule više nego njegov sledeći najbolji mesec, a to je maj (tu je osvojio 11 ATP titula). Rafa će sledeće nedelje pokušati da dođe do devetog trofeja u kneževini,a njegov niz od 81 meča bez poraza u aprilu prekinuo je prošle godine Novak Đoković kada je slavio u finalu Mastersa u Monaku.

Madrid Tennis Open - Day EightDominacija Španca u aprilu ne treba da čudi, jer se tada igraju turniri na šljaci, a on je priznat kao najbolji teniser na toj podlozi u istoriji tenisa. Nadal će pokušati ove sezone da osvoji još nekoliko ATP titula na šljaci i time prestigne Giljerma Viljasa po broju titula na šljaci (Viljas 43, Nadal 40). Takođe, Špancu trebaju samo dve pobede da bi došao do 300-og trijumfa na šljaci i time se nađe na 11. mestu večne liste (prvi je Viljas sa čak 644 pobede). 

Iako nije najbolji u gore navedenim kategorijama, Nadal se može pohvaliti kao igrač sa najmanje poraza na šljaci u istoriji ove igre ( samo 21 poraz).

Šta Vi mislite, da li će Nadal nastaviti da dominira na šljaci i ove sezone?