AO: Žreb za kvalifikacije-teniseri

Nikola Ćirić igraće protiv Denisa Kudle, a Dušan Lajović protiv Matea Viole. To je ono što se saigurnošću zna posle objavljenog žreba za prvi gren slem sezone.

Za dalje, može samo da se nagađa i analizira. Ćirića bi tako, ako bude prema očekivanju, najverovatnije čekao Eduardo Švank, sasvim sigurno težak protivnik. Ćirić bi trebalo da se nađe u drugom kolu jer je njegov protivnik ipak dosta slabije plasiran od njega. Dva tenisera se inače nikada nisu sastajala. A ako želi da dođe do glavnog žreba i uspe da pobedi prvu dvojicu protivnika, Nikola bi se susreo sa Šukinom, Bolom, Milmanom ili Pospišilom u poslednjem kolu kvlaifikacija.

Lajović je sa Violom igrao 2010. i izgubio. Ipak, Lajović nekada i sad, nije isti igrač, mada je Viola bolje plasiran od njega, negde oko 155 mesta. U slučaju pobede, Dušan bi mogao da naleti na “komšiju” Veića ako ovaj uspe da svalda Kolumbijca Faraha. Najverovatniji protivnik u poslednjem kolu, ako ne bude iznenađenja, biće Rik De West. Veteran iz Južne Afrike, koji se još uvek dobro drži, 125. je na listi, ali koji nikada u svojoj karijeri nije uspeo da se plasira u glavni žreb AO.

Prošle godine, Lajovića nije bilo u kvalifikacijama, dok je Ćirić izgubio u prvom kolu od Rajana Svitinga. Inače Australian open, ima dobru praksu da se preko zvaničnog sajta mogu pratiti mečevi kvalifikacija. Koji će tereni biti pokriveni, teško je reći, ali se zna da će Ćirić svoj meč igrati kao treći, na terenu br. 5, dok će Dušan Lajović , noćas u ponoć, prvi izaći na teren na terenu br. 15.

Na svim terenima mečevi počinju u 10h po lokolnam ili 24h po našem vremenu. Ono što se još zna, a to je objavljeno juče i naravno nije bilo iznenađenja, Novak Đoković i Karolina Voznjaki su prvi nosioci na turniru. Janko će biti 9, Viktor 21, dok će Jelena biti 14 a Ana 22 nositeljka.