AO, dan 8. (Ž) : Bez Šarapove i Jelene u četvrtfinalu

cibulkovaKompletirani su mečevi 4. kola u konkurenciji dama, pa su poznati i svi četvrtfinalni parovi ovogodišnjeg Australijan opena. Najveće iznenađenje predstavlja eliminacija četvorostruke GS šampionke Marije Šarapove i polufinalistkinje AO iz 2008 Jelene Janković. 

Šarapovu je sa 3-6, 6-4, 6-1 za 141 minut velike borbe eliminisala Dominika Cibulkova iz Slovačke. Slovakinja je igrala odlično kao i ceo turnir za razliku od Šarapove koja je dosta grešila i pravila previše dvostrukih grešaka. Umalo da se desi da Cibulkova ispusti vođstvo od 5-0 u drugom setu. Šarapova je uspela da se vrati na 4-5, ali je Cibulkova osvojila 10. gem i izjednačla rezultat. Ruskinja se tada požalila na povredu leve butine pa joj je ukazana pomoć. U nastavku joj ništa nije polazilo za rukom pa će Cibulkova igrati u četvrtfinalu Australijan opena. Protivnica Cibulkovoj u borbi za polufinale biće Simona Halep koja je iznenadila našu Jelenu Janković. O tome pročitajte u glavnim vestima.

Poslednji četvrtfinalni par čine Viktorija Azarenka i Agnješka Radvanjska. Drugi nosilac u Melburnu je za 90-ak minuta nadigrala Sloun Stivens iz SAD sa 6:3, 6:2. Azarenka je nadigrala Stivens i pored sedam dvostrukih servis grešaka, najviše zahvaljujući očajnom servisu rivalke. Beloruskinja će u četvrtfinalu igrati protiv Agnješke Radvanjske iz Poljske, koja je u dva seta izbacila Garbinje Muguruzu iz Španije.