AO: Uzbuđenja drugog dana

U prvim kolima gren slem turnira, zbog nedostatka velikih mečeva najboljih tenisera, najviše pažnje privlače dramatični mečevi u pet setova puni preokreta. Danas je bilo dosta takvih mečeva.

Osim Viktorovog sa Fererom, posebnu pažnju je izazvalo Simonovo mučenje sa Udomčokeom. Ne zbog toga što je Simon u takvoj formi da rastura sve oko sebe, već zato što je 30-ogodišnji Tajlađanin, daleko od prve lige tenisera, gde je možda bio 2007. godine, kada je igrao 3. kolo AO i tada uspeo da uzme set  Novaku Đokoviću, koji je bio u naletu. Danai je imao 2-1 u setovima, ali je popustio u petom gemu četvrtog seta, od čega se nije opravio do kraja meča. 6-1 3-6 6-7 6-3 6-2 za Simona.

U meču dva bivša sunarodnika, uspešniji je bio pomalo zaboravljeni Andrej Golubjev. Mihajl Južnij je u Dohi nagovestio da negde u njemu još postoje tragovi Top 10 igrača, kojeg su svi želeli da izbegnu u žrebu pre par godina, ali ipak nije mogao dalje od prvog kola. Golubjev je negde pre nešto više od godinu dana, igrao najbolji tenis u karijeri, bio 33 igrač na svetu, a onda je naglo pao. Za već pomenutu Dohu nije prošao ni kvalifikacije, zato je iznenađenje, što u meču u kojem su teniseri naizmenično dobijali setove, on bude prvi i poslednji kojem je to pošlo za rukom.

I to nije sve. Marsel Granoljers je imao 2-0 protiv Džesija Levina ali je za malo ostao bez drugog kola. Levin se vratio u meč, da bi popustio tek na 4-3 u petom setu, u kojem do tada nije bilo brejk lopti. Možda bi meč između Frederika Žila i Ivana Dodiga imao sličnu sudbinu, da Hrvat nije predao meč u četvrtom setu zbog povrede.

Kod teniserki svakako je bilo najuzbudljivije u meču između Zvonareve i Dulgeru. Prva dva seta su završena u taj brejku, da bi u trećem, Vera koliko-toliko mirno privela meč kraju, meč koji je trajao tri sata i petnaest minuta. Vegele i Lisicki, dve sunarodnice, vodile su takođe veliku borbu. Na kraju, pobedila je Lisicki, mada je Stefani imala brejk prednosti u odlucujucem setu.