AO, sedmi dan (teniserke): Sjajna Katja eliminisala Kerber

KATJA  Prvi meč na Rod Lejver areni odigrale su Anđelika Kerber i Ekatarina Makarova, poznatija kao Katja.

Ruskinja je sa dva brejka u prvom setu stigla do 5:2, Nemica je odgovorila istom merom i izjednačila, ali je usledio još jedan efektan brejk Makarove, zatim i iskorišćen servis za vođstvo.

Drugi set je doneo neizvesnost, ali i sigurnost pri servisu do 4:4. Tada je Kerber propustila dve brejk lopte, što je Makarova u sledećem gemu kaznila i povela na servis protivnice, zatim i servirala za pobedu, ostavivši Angeliku bez poena.

Makarova će u četvrtfinalu igrati protiv Marije Šarapove koja je počistila sa terena Kirsten  Flipkens rezultatom 6:1, 6:0.

Marija Šarapova je u četiri dosadašnja meča izgubila samo pet gemova: u prethodnom “čak” četiri osvojila je Venus Vilijams, a  u poslednjem meču Belgijanka Kirsten Flipkens uspela je za 70-ak minuta meča da osvoji tek jedan.

Drugi set trajao je rekordno kratkih 25 minuta, i u njemu je Flipkensova do poslednjeg gema osvojila čitavih pet poena.

Sigurna je bila i Na Li koja je savladala Juliju Gerges iz Nemačke sa 7:6, 6:1. Kineskinja se mučila u prvom setu, ali je protivnicu slomila u tajbrejku i drugi set je bila čista formalnost za Na Li. Ona će u novom četvrtfinalu igrati protiv Agnješke Radvanske.