AO: Poraz Bojane na startu

Nakon što je Ana Ivanović neočekivao poražena na startu turnira, još jedna srpska teniserka ispala je već u 1. kolu. Bojana Jovanovski izgubila je od Roberte Vinči sa 7-5, 6-1 nakon 72 minuta igre. 

Boka

Vinči je bolje počela ovaj duel jer je već u drugom gemu napravila brejk za 2-0. Italijanka je čuvala brejk prednosti sve do devetog gema kada je Bojana spasila dve set lope, a onda i osvojila gem za 5-5. Ipak u završnici seta nekada 11. teniserka sveta pravi novi brejk i osvaja uvodni set sa 7-5. U drugom setu igra naše teniserke se raspala, pa ga je Vinči dobila za 26 minuta sa 6-1 i prošla u narednu rundu gde će se sastati sa Jekaterinom Makarovom iz Rusije, 10. nositeljkom turnira.

Bojani još preostaje učešće u prvom kolu dubla, gde će u paru sa Kataržinom Piter iz Poljske u prvom kolu igrati protiv 10. nositeljki, francusko-mađarske kombinacije, Mladenović i Baboš.

Ovim porazom, Jovanovski će ispasti iz grupe 60. najboljih teniserki sveta, jer se na trenutnoj live renking listi nalazi na 62. poziciji, a u zavisnosti od rezultata teniserki koje su još uvek aktuelne na turniru, može da padne još koju poziciju.