AO: Opet polovično!

173332862Od četiri srpska predstavnika koja su startovala u kvalifikacijama, šansu da se nađe u glavnom žrebu, još samo ima Vesna Dolonc!

Ni u drugom kolu Vesna Dolonc nije imala previše problema da zabeleži pobedu. Protiv Japanke Erike Seme, imala je nešto više problema samo u drugom setu, ali je završeno relativno mirno, 6-1 6-3. Ono što ipak brine je činjenica da je Vesna od četiri izgubljena gema, tri izgubila kada je bila u situaciji da servira. To će morati da ispravi jer u narednom kolu ima i najtežu prepreku, Stefani Duboa iz Kanade.

Vesna je izgubila jedini međusobni meč, igran maja prošle godine, ali bi trebalo da je favorit u tom susretu, i po plasmanu na listi i po formi u kojoj se nalazi.

Sa druge strane Lajović je igrao jedan dug meč, ali bez srećnog kraja. Baš kao i kod Krunić juče, utisak je da je trebalo bolje, pogotovu što je i Lajović imao prednost u trećem setu. Vodio je sa 3-1 i servirao. Priliku nije iskoristio, kao ni poslednju, kada je na 4-5 imao brejk loptu i mogućnost da se vrati u meč.

Verovatno je Dušan meč izgubio još na samom startu, jer je protivniku olako dozvolio set prednosti. Na kraju češki veteran, Jirži Mertl, zasluženo ide dalje posle 6-1 6-7(5) 6-4.