AO: Mihalikova i Safjulin najbolji juniori

Slovačka teniserka Tereza Mihalikova i Rus Roman Safjulin osvojli su titule na juniorskom Australijan openu. Mihalikova je u finalu bila veoma ubedljiva i sa 6-1, 6-4 nadigrala je 14. nositeljku, Britanku Kejti Svon. Safjulin je nešto teže sa 7-5, 7-6(2) savladao Song-čana Honga iz J. Koreje (7. nosilac).

rsz_australian_open_tennis

Tereza je odlično počela meč jer je već na startu napravila brejk. Ubzo zatim na semaforu je stajalo 5-0. Britanka je uspela da uzme jedan gem, ali je 16godišnja Mihalikova ubrzo došla do seta rezultatom 6-1. Na startu drugog dela igre devojka iz Velike Britanije brejkom je najavila povratak, ali se Mihalikova ekspresno vratila i posle sat i po vremena osvojila najvažniji trofej u karijeri dobivši drugi set sa 6-4.

rsz_11_1

U finalu kod dečaka Rus je opravdao ulogu prvog nosioca i prvi put podigao GS trofej. Meč je bio neizvestan, Korejanac se dobro borio naručito sa servisima Safjulina koji su dostizali brzine i do 210 kilometara na čas koliko je bio najbrži. Rus je bio taj koji je diktirao igru i vodio ceo meč. Na kraju posle 95 minuta igre krunisao je juniorsku karijeru jednim velikim trofejom. Safjulin je napravio 33 vinera i 35 grešaka, dok je Korejanac imao 16 vinera i 21 neiznuđenu grešku.