AO, kvalifikacije: Srbi porazeni na startu

Srpski teniseri Peđa Krstin i Ilija Bozoljac nisu uspeli da se plasiraju u drugo kolo kvalifikacija za Australijan open. Bolji od Krstina bio je Italijan Vani sa 7-6, 6-2, dok je Bozoljca eliminisao Francuz Loran Lokoli rezultatom 6-3, 7-6.

Srbija je tako ostala bez predstavnika u kvalifikacijama što se tiče muške konkurencije, ali će u glavnom zrebu imati četvrovicu predstavnika – Novaka Đokovića, Dušana Lajovića, Filipa Krajinovića i Viktora Troickog.

Australian_Open_logo.svg

U zenskoj konkurenciji u glavnom zrebu se nalaze Ana Ivanović, Jelena Janković, Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić, dok će  glavnog žreba kroz kvalifikacije pokušati da se domogne Jovana Jakšić. Što se dubla tiče, Jelena Janković će igrati sa Para Santonhom, dok ćemo gledati i jedan srpski dubl Krunić-Jovanovski.

Jovana Jakšić je postavljena za 15. noioca kvalifikacija i na startu će imati veoma težak zadatak jer se sastaje sa Čehinjom Lucijom Hradeckom. Ukoliko savlada iskusnu Čehinju u 2. kolu bi mogla da igra sa pobednicom meča Dombrovski – Bajgelcimer. Eventalno 3. kolo bi joj donelo duel sa 6. nosiocem Julijom Putincevom.