AO: Kraj za Troickog u drugom kolu

Novak Đoković ostaje jedini srpski predstavnik u muškom singlu na Australijan Openu, pošto je iz daljeg takmičenja eliminisan i Viktor Troicki.


Domaći teniser Nik Kirjos je posle dva sata i 15 minuta igre savladao Troickog u drugom kolu sa 3-0 (7-5, 6-4, 7-6(7-2)).

U prvom setu nije bilo brejka sve do 11. gema kada je Troicki napravio dve uzastopne dvostruke servis greške, posle čega je Australijanac poveo 6-5. Kirjos je posle toga osvojio gem na svoj servis i poveo u meču.

Kirjos je već u prvom gemu drugog seta oduzeo servis Troickom i tu prednost je sačuvao do kraja za vođstvo od 2-0 u setovima sa samo dva izgubljena poena na svoj servis od pomenutog brejka.

Australijanac je dobro počeo treći set, poveo je 3-1 i čuvao je brejk prednosti do finiša seta u kojem je imao meč loptu pri rezultatu 5-3, na servis Troickog. Kada to nije iskoristio, Kirjos je u narednom gemu servirajući za meč dozvolio našem teniseru da napravi prvi brejk, nakon čega se otišlo u taj-brejk, a tamo je Nik bio ubedljiv za konačnu pobedu.

Troicki ostaje u Melburnu jer ga sutra čeka nastup u dublu, zajedno sa Rumunom Marijušom Kopilom protiv indijsko-američke kombinacije Divij Šaran/Radživ Ram.