AO: I teniserke polovično

vesna-dolonc-dolonts-1337781840-165960Posle prvog dana, i u konkurenciji teniserki je Srbija ostala bez jedne od dve predstavnice. Vesna Dolonc je protutnjala kroz prvo kolo, dok je Krunić izgubila maraton koji je trajao tri sata i trinaest minuta!

Vesna Dolonc je zaista bila ubedljiva protiv tinejdžerke Ane Šmidlove. Uostalom, rezultat, 6-1 6-1 govori koliki je otpor pružila Slovakinja u meču koji je trajao 63 minuta! Ni u narednom kolu Vesna ne bi trebalo da ima teži posao, jer će za protivnicu imati Eriku Semu iz Japana, 191. teniserku sa svetu.

Aleksandra Krunić je propustila lepu šansu da se konačno nađe u glavnom žrebu nekog GS turnira. Izgledalo je da je samo Karin Knap, koja bi joj se našla u poslednjem kolu kvalifikacija, jedina ozbiljnija prepreka, ali Aleksandra je zastala već kod prve.  Iskusna Maria Elena Kamerin, uspela je da nađe put do pobede posle tri duga i neizvesna seta. Bilo je 7-5 4-6 9-7 za Italijanku, a moglo je biti drugačije da je Krunić uspela da iskoristi brejk loptu na 6-6 u trećem setu.

Ipak, treba priznati da je Kamerin stalno bila u prednosti u odlučujućem delu igre, i da je na žalost, Aleksandra i prvi i drugi set izgubila tako što je popustila u gemu u kojem je servirala za ostanak u tom delu meča.

Plasmanom u drugo kolo, Vesna je popravila prošlogodišnji rezultat, kada je ispala na startu kvalifikacija, dok je Krunić uradila obrnuto, jer je prošle godine prošla prva dva kola. Kvalifikacije se nastavljaju naredne noći, kada će na teren i Dolonc i Lajović.