AO dublovi: Krunićeva i Stojanovićeva prošle dalje, Zimonjić ispao

Prethodne noći odigran je veliki broj mečeva na Australijan openu u svim konkurencijama, singlu i dublu. Od naših takmičara dalje su prošle Nina Stojanović i Aleksandra Krunić dok je veteran Nenad Zimonjić poražen.


Srpska teniserka Nina Stojanović i njena partnerka u dublu Švajcarkinja Viktorija Golubić plasirale su se u 2. kolo u Melburnu, pošto su pobedile slovenačko-španski dubl Andreju Klepač i Mariju Hose Martinez Sančez sa 6-3, 6-3.

Stojanovićeva i Golubićeva su pobedile devete nosioce za sat i 15 minuta, napravile su četiri brejka, a protivnice su im jednom oduzele servis.

Njih dve će u drugom kolu igrati protiv druge srpske predstavnice Aleksandre Krunić i Ukrajinke Katerine Bondarenko.

Aleksandra i njena parnerka takođe su se prethodne noći plasirale u 2. kolo pobedom u dva seta nad australijsko-ruskim parom. Arina Rodionova i Natalija Viklijanceva nisu imale šansu, a srpsko/ukrajinska kombinacija je slavila rezultatom 6-2, 6-2.

Krunić i Bondarenko su pobedile za nepun sat i napravile su po dva brejka u oba seta.

Srpski teniser Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu Florin Mergea iz Rumunije nisu uspeli da se plasiraju u 2. rundu, pošto su izgubili od devetih nosilaca Španaca Marka Lopeza i Felisijana Lopeza 2-6, 4-6.