AO: Đoković u osmini finala

Najbolji srpski teniser ostvario je danas plasman u osminu finala otvorenog prvenstva australije u tenisu.


Novak Đoković u trećem kolu savladao je 21. nosioca, Španca Alberta Ramosa Vinjolasa sa 3-0 (6-2, 6-3, 6-3).

Odmah se na startu videlo da će Ramos osvajati veoma teško svoje servis gemove, možda je lagano dobio 2 ili 3 za čitav meč. Nakon početnih 2-2 Novak uzdiže ritam, pravi konačno brejk nakon sedme brejk lopte koju je imao, i do kraja lagano rešava pitanje osvajača prvog seta.

Na početku drugog seta Đoković je poveo 2-1 i zatražio trominutni medicinski tajm-aut. Posle masaže donjeg dela leđa i istezanja mišića leve noge, Novak se vratio na teren i odmah napravio brejk iako je gestikulacijama u više navrata pokazao da nije sve u najboljem redu.

“Nista ozbiljno, hteo sam da iskoristim medicinski tajm-aut jer mi je bio potreban, ali sam odmah znao da nije ništa što treba da me zabrine. Bilo je nekoliko stvari koje su me danas izazivale mentalno, ali to je deo sporta i profesije kojom se bavim. To moram da prihvatim i da se nosim sa tim”, otkrio je Novak.

Ubrzo je vodio 5-2, a u sedmom gemu je morao da spasava čak četiri brejk lopte. Rutinski je priveo posao kraju u drugom setu, a kada je u trećem gemu trećeg seta napravio još jedan brejk bilo je jasno kako će se stvari odvijati do kraja. Novak Špancu nije dozvolio nijednu brejk loptu u trećem setu, a novim brejkom u devetom gemu završio je posao i okrenuo se osmini finala.

U narednom kolu očekuje ga Hjeon Čung iz Južne Koreje koji je iznenadio 4. nosioca Aleksandra Zvereva iz Nemačke. Rezultat na tom meču bio je 5-7, 7-6, 2-6, 6-3, 6-0 u korist mladog Korejca.