AO: Đoković preko Monfisa do trećeg kola

Novak Đoković preživeo je “pakao” Mleburna i savladao Gaela Monfisa iz Francuske posle četiri odigrana seta.


Djoković je posle dva sata i 45 minuta došao do 15. pobede u isto toliko duela s Monfisom. Rezultat je bio 4-6, 6-3, 6-1 i 6-3.

Meč izmedju Djokovića i Monfisa igran je po izuzetno toplom vremenu, pa su se obojica tenisera prilično mučila na terenu, čija je temperatura prelazila 60 stepeni. Monfis se bolje snašao na početku duelu u tim uslovima i stigao do prednosti od 3-0, uz dva brejka prednosti. Djoković uspeo da uzvrati i dodje do izjednačenja, ali je Francuz već u narednom ponovo oduzeo servis srpskom teniseru i poveo sa 4-3. On je stečenu prednost sačuvao do kraja tog perioda, iako je Djoković imao dve brejk šanse da dodje do 4-4, ali u tome nije uspeo.Francuz je posle dobijenog prvog seta delovao iscprljeno, a Djoković je podigao nivo igre. Do jedinog brejka u drugom setu srpski teniser došao je u osmom gemu, a već u narednom stigao je do izjednačenja  1-1. Nastavak susreta u potpunosti je pripao Djokoviću, koji je brzo i lako dobio treći set sa 6-1.

Monfis je izmedju drugog i trećeg seta zatražio medicinsku pomoć usled umora i blage vrtoglavice, što je bilo primetno u trećem setu kada je osvojio samo jedan gem. Kako je meč odmicao, vremenski uslovi su bili delimično prijatniji. Monfis je donekle povratio igru, ali je Djoković bio bolji rival, pa je u kao i u drugom setu do brejka došao u osmom gemu. Djoković je potom umalo propustio priliku da završi meč na svoj servis, pošto je Monfis imao brejk loptu, ali je srpski teniser uspeo da se izvuče i na kraju dodje do pobede.


Naredni protivnik srpskog asa biće 21. nosilac Albert Ramos Vinjolas iz Španije, koji je nešto ranije danas eliminisao Tima Smičeka iz SAD-a rezultatom 3-0(6-4, 6-2, 7-6).