AO, 7.dan (Ž): Bez iznenađenja

Sedmi dan na Australijan openu doneo nam je mečeve osmine finala u donjoj polovini žreba kod dama. Plasman u četvrtfinale obezbedile su Eženi Bušar, Marija Šarapova, Jekaterina Makarova i Simona Halep.

Ekaterina+Makarova+Australian+Open+Day+1+kPX6cLDBE7nl

Mlada Kanađanka Eženi Bušar imala je dosta problema sa Rumunkom Irinom Begu. Bušar je silovito krenula, povela je sa 6-1 i 3-0 i onda je potpuno stala. Begu je počela bolje da igra, vezala je pet gemova i došla do 5-3. Ipak, Bušar vraća brejk i dolazi do 5-5, da bi Rumunka ponovo osvojila dva gema i došla do izjednačenja u setovima. U trećem setu Kanađanka je bila znatno sigurnija pa je sa 6-2 obezbedila plasman među najboljih osam. Njena naredna protivnica biće Marija Šarapova koja je za 75 minuta igre savladala Šuaj Peng 6-3, 6-0. Ruskinja je bila veoma sigurna u meču ne dozvolivši Kineskinji ozbiljnije da joj pripreti.

Još brža je bila Jekaterina Makarova koja je sa 6-3, 6-2 rutinski savladala Juliju Gerges. Meč je trajao 71 minut, a pitanje pobednice ni u jednom momentu nije dovedeno u pitanje. Ruskinja se tako treći put plasirala u četvrtfinale Ozi opena. U borbi za polufinale sastaće se sa Simonom Halep koja je sa 6-4, 6-2 savladala Janinu Vikmajer. Halep vodi sa 1-0 u H2H pobedama.