AO, 4.dan (M): Ispali Monfis, Bautista i Hiraldo

Trojica nosliaca napustili su takmičenje četvrtog dana Australijan opena. Roberto Bautista-Agut (13), Gael Monfis (17) i Santijago Hiraldo (30) morali su da spakuju kofere već u 2. kolu, a viđeno je i dosta prekoreta. 

Kao što se i očekivalo Novak Đoković, Stan Vavrinka, David Ferer i Kei Nišikori prošli su u narednu rundu takmičenja, neki lakše a neki na teži način. Srspki teniser je protiv Kuznjecova izgubio samo šest gemova, dok je Vavrinka nešto teže sa 7-6, 7-6, 6-3 pobedila Rumuna Kopila. Kei Nišikori izgubio je set od Ivana Dodiga, ali je dobio naredna tri za sigurnu pobedu. Baš kao i Japanac i David Ferer je izgubio prvi set i to protiv Sergeja Stahovskog, ali je onda kao mašina dobio naredna tri.

rsz_janovic

Džon Izner je sa 6-4, 7-6, 4-6, 6-4 savladao Austrijanca Andreasa Hajder-Maurera, dok je malo iznenađenje napravio Stiv Džonson eliminisavši Santijaga Hiralda u tri seta, veoma ubedljivo. Sigurne pobede ostvarili su Žil Simon, Jarko Nieminen, Fernando Verdasko i Giljermo Garsija-Lopez. Upravo će Verdasko biti protivnik Đokoviću u 3. kolu. Dalje je prošao još jedan Španac i to Felisijano Lopez, ali na srećan način. Francuz Manarino imao je 2-0 u setovima i 4-0 u tećem, ali problemi sa povredom su ga primorali da preda meč Lopezu.

Žil Miler, polufinalista Sidneja skinuo je najveći skalp ovog četvrtog dana. Luksemburžanin je sa 7-6, 1-6, 7-5, 6-1 izbacio 13. nosioca Roberta Bautistu-Aguta nakon dva sata i 36 minuta igre. Sjajan meč odigrali su Gael Monfis i Ježi Janovič. Pobedu je na kraju odneo Poljak sa 3-2, po setovima 6-4, 1-6, 6-7, 6-3, 6-3. Njegov naredni protivnik biće upravo Felisijano Lopez. Kanađanin Vašek Pospišil sa 3-1 savladao je Paola Lorencija, dok je Nemac Benjamin Beker napravio preokret od 0-2 do 3-2 i to protiv Lejtona Hjuita na Rod Lejver areni. Hjuit je razočarao domaću javnost eliminacijom već u 2. kolu. Poslednji meč odigrali su Miloš Ranić i Donald Jang, a Kanađanin je pobedio sa 3-0 u setovima.