AO, 10.dan (Ž): Serena i Kiz u polufinalu

Završeni su i preostali mečevi četvrtfinala u ženskoj konkurenciji. Plasman među četiri najbolje obezbedle su Serena Vilijams i Medison Kiz. Serena je sa 6-2, 6-2 savladala Dominiku Cibulkovu za 64 minuta igre, dok je Kiz sa 2-1 izbacila Venus Vilijams. Mečevi polufinala igraju se u četvrtak.

kiy

Prva teniserka sveta odigrala je najbolji meč na turniru. Serena je potpuno dominirala u četvrtfinalu – odservirala je čak 15 as udaraca u osam servis gemova, a meč je završila sa 31 direktnim poenom i 18 grešaka. Slovakinja nijednog trenutka nije uspevala da parira raspoloženoj protivnici, a upisala je 13 vinera i 18 grešaka.

Drugo polufinale biće amrički okršaj pošto će Sereni portivnica biti mlada Medison Kiz. Kiz se povredila u meču sa Venus Vilijams sredinom drugog seta, ali je odlučila da ostane na terenu  i kao u transu odigrala drugi deo meča za trijumf rezultatom 6-3, 4-6, 6-4. Ceo meč protekao je u velikim serijama sa obe strane, ali je pravi podvig napravila tinejdžerka koju trenira legendarna Lindzi Devenport. Preživela je krizu sredinom drugog i početkom trećeg seta i krajnje agresivnom igrom do trijumfa stigla posle skoro dva sata tenisa.

Što se tiče ženskog dubla noćas su odigrani mečevi polufinala. Plasman u samo finale obezbedile su Betani Matek-Sends i Lucija Šafaržova pobedom nad Gerges i Grenefeld, kao i Čang i Dženg pobedom nad Krajiček i Zahlavovom-Stricovom.