AO, 1. dan (Ž): Ispalo pola nositeljiki

Već prvog dana Australijan opena u ženskoj konkurenciji dogodila su se velika iznenađenja, a u donjoj polovini žreba ispalo je 8 od 16 nositeljki. Svakako najveća iznenađenja su porazi dve top 10 teniserke – Ane Ivanović i Anželike Kerber. Bolja od Ane bila je kvalifikantkinja Lucija Hradecka posle preokreta u tri seta, dok je Rumunka Begu izbacila Anželiku Kerber, takođe posle tri seta.

TENNIS-AUS-OPEN

Svetlana Kuznjecova ispala je u prvom kolu četvrti put na poslednjih pet GS turnira, a ovoga puta bolja je bila Karolin Garsija (FRA) sa 6-4, 6-2. Malo iznenađenje napravila je i Kristina Mladenović, koja je izgubila prvi set, ali je savladala Sabinu Lisicki sa 4-6, 6-4, 6-2. Ispala je i 23. nositeljka Anastasija Pavljučenkova, a bolja od nje u dva seta bila je Janina Vikmajer.Julija Gerges prepustila je Belindi Benčić samo tri gema, dok je Karla Suarez Navaro neočekivao porazena od Nemice Karine Vitheft.

Veoma uzbudljiv meč odigrale su Jaroslava Švedova (KAZ) i Lucija Šafaržova, a na kraju je slavila Kazahstanka sa 8-6 u trećem setu. Kvalifikantkinja Aleksandra Panova u dva seta sa 7-5, 6-0 savladala je Soranu Kirsteu, dok je Sara Erani prepustila samo gem Amerikanki Min. Sigurne pobede ostvarile su Ezeni Bušar, Simona Halep, Jekaterina Makarova, Karolina Pliškova kao i Marija Šarapova.