Antalija: Milojević zaustavljen u finalu

Srpski teniser Nikola Milojević zaustavljen je u finalu turnira u Antaliji (Turska, 10k). Bolji od njega bio je Italijan Rikardo Beloti sa 7-6(2), 7-5.
Nikola Milojevic Antalija 2015 Finale

Milojević je bio postavljen za 4. nosioca, a na putu do finala bio je ubedljiv. U prvom kolu je za protivnika imao kvalifikanta iz Japana, Rena Nakamuru (ATP 1503) kome je prepustio samo dva gema u čitavom meču, tačnije u drugom setu jer ga je pobedio sa 6-0, 6-2. Meč drugog kola i četvrtfinale dobio je identičnim rezultatom 6-2, 6-2, a za protivnike je imao kvalifikanta iz Nemačke Samija Rajnvajna (ATP 1025) i Lukasa Gomeza iz Meksika(ATP 793). Polufinalni protivnik, Kevin Kravic iz Nemačke (ATP 564) bio je još jedna lagana prepreka za Milojevića. Srpski teniser je nastavio tradiciju iz prethodnih mečeva i ubedljivo je savladao protivnika sa 6-0, 6-3.

Protivnik Milojevića u finalu bio je Rikardo Beloti iz Italije (ATP 452), koji je mesto u glavnom žrebu obezbedio kroz kvalifikacije jer se kasno prijavio za učešće na ovom turniru. Srpski teniser je bolje otvorio finalni duel jer je prvi došao do brejka i prednosti od 4-1, ali je protivnik doveo meč u egal, a onda i osvojio prvi set u taj-brejku sa 7-2. I drugi set bolje je otvorio Milojević. Vodio je 3-0 i 4-2, ali se protivnik opet vratio, a onda i preokrenuo i dobio drugi set rezultatom 7-5.

Ovo je bilo 6. finale za Milojevića, a do sada je osvojio tri titule (2013. u Grčkoj i 2014. u Kazahstanu i Turskoj)

Milojević se trenutno nalazi na 388. mestu ATP liste, a bodovi osvojeni na ovom turniru doneće mu skok na listi, pa će se naći oko 360. mesta od narednog ponedeljka.

Nikola će napraviti pauzu od dve nedelje, a onda će odigrati čelendžer ili neki fjučers turnir, ali još nije precizirano šta tačno ima u planu da odigra nakon kraće pauze.