Anduhar ipak bolji od Lajovića

2013-02-25T235215Z_1635690693_GM1E92Q0LI401_RTRMADP_3_TENNISDugo se držao Dušan Lajović sa stotinak mesta bolje rangiranim teniserom, ali je na kraju posustao. Iako je dobio prvi set, njegov protivnik Pablo Anduhar, je dobio meč, 3-6 7-5 6-2.

Dušan je odlično ušao u meč, sa dva brejka a tako je i završio prvi set. Pretrpljeni brejk pred sam kraj seta, kao da je nagoveštavao, da će se u nastavku stvari odvijati drugačije.Loše je Dušan krenuo u drugi set, već na startu izgubio servis, a bilo je malih problema i u sledećem u kojem je srspki teniser bio na servisu.

Kako je set odmicao, slika se menjala, a Lajović je sve više pritiskao protivnika. To je urodilo plodom, na 4-5, Lajović se vratio u igru, a onda se dogodilo ono što se često dešava u tenisu. Potrošivši veliku energiju da se vrati u set, Lajović ne uspeva da spreči ribrejk u narednom gemu,a posle izgubljenog seta, kreće mentalni pad, koji iskusniji i kvalitetniji teniser koristi i brzo završava meč.

Lajović je doduše imao malu šansu na početku trećeg seta, kada nije iskoristio brejk loptu na 1-1 i to je bilo sve. Tako Dušan završava ovu, može se reći uspešnu južnoameričku turneju, u kojoj je prošao kvalifikacije na tri od četiri ATP turnira, pokazao određenu stabilnost, mada je imao dva kiksa, poraz od mladog Garina u prvom kolu Vinja del Mara i poraz od Kampozana u prvom kolu kvalifikacija za Sao Paulo, jedine kvalifikacije koje nije prošao.

Šteta je, jer Dušan može sigurno u Top 100, ali su mu potrebne neke ovakve pobede, zbog samopouzdanja ali i zbog bodova, jer samo jedan meč je mogao da mu donese 45 novih za ATP listu.