FK: Ana zadržala šanse za titulu

Sve je lakše i optimističnije posle pobede. Iako je Srbija i dalje daleko od titule, posle Anine igre i pobede nad Kvitovom 6-3 7-5, put preokreta i neizgleda toliko neostvariv.

Danas je Ana pokazala da je sve moglo biti bolje i juče. Mnogo stabilnija, uz mnogo manje grešaka, negde je pokazala ono što se pretpostavljalo i pre početka finala. Ko prvi stekne prednost i održi je do kraja prvog seta, imaće dramatično veće šanse da pobedi.

Ani to nije uspelo juče protiv Safarove mada je imala svoje šanse, a onda je jurila rezultat i ritam protivnice. Jelenin primer je drastičniji, a Ana nije danas ponovila istu grešku, već je pokazala kako bi verovatno izgledao Jelenin meč da je uspela da zadrži prednost brejka u prvom setu. Ana je odigrala možda i najbolji set ove godine, taj prvi. Uspela je da održi visok nivo igre i da ne propusti priliku da duplim brejkom završi set, iako je taj poslednji gem u prvom setu, trajao dugo i uz pregršt propuštenih brejk i set lopti.

Ta iskorišćena šansa i realizovani pritisak, dali su rezultat u nastavku. Ana je nastavila gde je stala, dok je Petra očigledno psihički i fizički klonula. Ipak, malo publika malo Ana, i sve je moglo da se okrene. U stvari to se i desilo, jer Ana nije iskoristila prednost 5-2 i propustila je na 5-3, kada je servirala za meč. Ono što je ipak razdvajalo Anu od nekih prethodnih izdanja, je činjenica, da je baš u tom trenutku, kada je servirala na 5-5, odigrala na najvišem nivou, prebacila pritisak na protivnicu i na kraju stigla do značajne pobede.

Za Anu svakako, a koliko će biti za Srbiju, videćemo posle Jeleninog meča.