Ana uz manje poteškoće do trećeg kola

Ana Ivanović plasirala se u treće kolo drugog Gren Slema sezone pobedom nad mladom ukrajinskom teniserkom Elinom Svitolinom u dva seta (7-5, 6-2).

Ana je u meč ušla nervozno  i svojim greškama poklonila uvodni brejk Svitolini. Međutim, već u narednom gemu uspeva da se konsuliduje, vrati brejk i napravi novi za vođstvo od 3-1. Kada se činilo da će Ivanovićeva lako izaći na kraj sa Ukrajinkom, ona podiže nivo igre i uz dva vezana brejka stiže do vođstva od 4-3. To je očigledno trglo našu teniserku, koja je ostala smirena do kraja samog seta i prepustivši protivnici svega gem osvojila uvodnu deonicu sa 7-5, iskoristivši treću set loptu.

Dobru igru s kraja prvog seta Ana je prenela i na drugi, odmah stekla brejk prednosti i povela sa 3-0. Taj brejk je sa uspehom čuvala do 5-2, kada je napravila novi za 6-2 i pobedu nad 33. teniserkom sveta u dva seta.

Ana će se u trećem kolu sastati sa češkom teniserkom Lucijom Šafarovom, sa kojom se do sada sastajala 6 puta, a slavila u svega dva susreta i to poslednji put baš na Rolan Garosu pre šest godina. Meč je na programu u subotu.