Ana uz dosta muke u treće kolo

Ana Ivanovic of Serbia celebrates defeating Melinda Czink of Hungary in their women's singles match at the Australian Open tennis tournament in Melbourne  Ana Ivanović je do trijumfa protiv Jang-Jan Čen iz Kineskog Tajpeha došla sa 7:5, 1:6, 6:4, posle dva sata i 18 minuta.

Ivanovićeva je sjajno počela meč, dobila je prva tri gema, bila je blizu i da napravi dupli brejk, ali Čen je uspela da se ‘upiše’ a odmah zatim i vrati brejk zaostatka. Nije se devojka iz Kineskog Tajpeha tu zaustavila, nastavila je da koristi pad u igri srpske teniserke i dobivši pet gemova u nizu stigla je na korak od seta (5:3).

To ipak nije bio kraj prvog seta, Ana je smanjila na 5:4, a zatim je usledio izuzetno dramatičan gem. Srpska teniserka je spasila dve set lopte i uspela je da izjednači na 5:5. U nastavku seta Ivanovićeva je dobila i preostala dva gema i ipak je uz dosta muke povela sa 1-0 (7:5).

U drugom setu usledio je Anin pad, što je njena protivnica iskoristila i vrlo lako povela sa 4:0. Ivanovićeva je tek u petom gemu uspela da prekine njen niz, da bi se potom predala i prepustila Čen taj set.

Ana je u odlučujućem setu krenula agresivno, odmah je došla do brejka, a potom uz male probleme povela sa 2:0. U naredna dva gema obe teniserke su sačuvale svoje servise, ali je Ivanovićeva to učinila malo lakše od svoje protivnice.

Najbolja teniserka je vrlo brzo došla do novog brejka za vođstvo od 4:1, ali joj je Čen istom merom uzvratila. U narednim gemovima su obe bile sigurne pri servis gemovima, da bi Ana u desetom gemu sigurno odservirala za meč.

U trećem kolu, Anina protivnica biće Jelena Janković, koja je slavila protiv Portugalke Marije Žoao Keler u tri seta.