Ana ubedljiva na startu Tokija

Ana Ivanović, TOKYO 2010Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo turnira u Tokiju ubedljivom pobedom nad Anikom Bek iz Nemačke.  Nakon samo 51 minuta igre, do trijumfa je došla u dva seta, 6-1 6-1

Srpska teniserka je dominirala u ovom meču i osvojila je 51 poen od ukupno 74, imala je šest asova i nijednu dvostruku servis grešku. Osvojila je 87 odsto poena na svom prvom servisu, a 61 odsto na drugom i takođe je iskoristila šest od sedam brejk lopti koje je izborila. Mlada Nemica je imala dve i Ana joj je prepustila samo jednu.

Anu u narednom kolu očekuje susret sa Ukrajinkom Elinom Svitolinom, koja je pobedila Japanku Naru Kurumi sa 6-2, 7-5, 6-3.

Pored Ivanovićeve, u Tokiju od srpskih teniserki igra i Jelena Janković, koja je postavljena za šestog nosioca i slobodna je u prvom kolu. U drugom je čeka duel sa domaćom teniserkom Ajumi Moritom koja je pobedila Britanku Loru Robson sa 7-6 (7-4) 6-3.

Otkako je turnir prmešten u septembar i prestao da se igra u dvorani, Ivanovićeva nikada nije prošla dalje od trećeg kola,a Jelena je igrala finale 2009. godine.