Ana u suzama

Povreda je sprečila Anu Ivanović da se do kraja bori za plasman u finale turnira u Indijan Velsu. Ana je izgubila prvi set, dobila prvi gem u drugom i onda posle puno drame, suza i nekoliko konsultacija sa trenerom, predala, 4-6 1-0.

Pre toga se igrao odličan meč. Ana je bolje ušla u meč i povela sa 2-0, ali je Šarapova pokazala karakter, koji je i i čini velikom teniserkom. Iako se igrao ravnopravan meč, u kojem je Ana povremeno izgledala kao bolja teniserka, Marija je nalazila puteve do svojih gemova i do još dva brejka do kraja seta. Jednostavno koncetracija u bitnim poenima je njeno najjače oružje, što je dobro osetila Kvitova u polufinalu AO a evo i Ana u prvom setu jutros.

Šarapova tako odmah vraća brejk i pravi odlučujući na 3-3. Na 5-4 a pred servis Ruskinje da završi set, Ana traži pomoć lekara i trenera, da bi mučenje trajalo dva gema, kada je Ana odlučila da ne nastavi dalje meč. To je bio i savet njenog trenera a Ana je tu situaciju dosta emotivno prihvatila.

Nije sigurno šta je tačno i koliki problem kod Ane, jer je noga ceo turnir u zavoju a izgleda da se ona ipak žalila na probleme s leđima. Ostaje da se vidi šta je u pitanju i koliko je sve to ozbiljno. Jedan poraz ne mora ništa da znači ali neko duže odsustvovanje sa terena bi bilo jako loše po Anu u trenutku kada je ona osetila da može da se vrati i zaigra ozbiljniju ulogu u svetskom tenisu.

Šarapova će se u finalu sastati sa Azarenkom, koja je ipak malo teže, ali posle dva set, došla do pobede protiv Anđelike Kerber. Inač, protekla noć je bila katastrofalna za srpski tenis, jer je Bojana Jovanovski posle dobijenog prvog seta, ipak poražena u polufinalu čelindžera na Bahamima, od Aleksandre Vožnjak sa 76 4-6 1-6. To se isto desilo i Aleksandri Krunić, koja je u četvrtfinalu čelindžera u Meksiki izgubila od Jaroslave Švedove sa  6-3 6-2. Kad neće, onda neće.