Ana u šestom finalu sezone

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u finale WTA turnira u Tokiju pobedom nad Nemicom Anželikom Kerber sa 7-5, 6-3.

Duel je počeo brejkom Kerber, ali je Ana je uzvratila već u drugom gemu. Nemica opet oduzela servis Srpkinji u trećem, da bi potom i potvrdila stečeno za prednost od 3-1. U nastavku seta brejkova nije bilo sve do desetog gema kada je Ana Ivanović uspela da dođe do izjednačenja, oduzevši servis rivalki za 5-5. U naredna dva gema Srpkinja je nastavila sa dobrom igrom, pa je tako prvo potvrdila stečenu prednost, a potom napravila još jedan brejk i prvi put u setu povela, ali taman na vreme, za konačnih 7-5 u prvom delu igre.

anaDrugi set obilovao je brejk prilikama, ali je viđen samo jedan oduzet servis i na sreću to je upravo učinila teniserka iz Srbije. Set je počeo koliko-toliko sigurnim servisima, da bi Ana Ivanović u četvrtom gemu uspela da dođe do brejka, a potom ga i potvrdi za velikih 4-1. U nastavku se nastavilo sa prilikama za oduzimanje servisa, ali ni jedna teniserka nije bila uspešna pa je Ana uspela da sačuva stečenu prednost i tako osvoji drugi set rezultatom 6-3.

Ana Ivanović će se u finalu sastati sa Dankinjom Karolinom Vožnjacki, koja je ranije danas bila bolja od Španjolke Garbinje Muguruze rezultatom 6-4, 2-6, 6-2. Finale je na programu sutra u 05:00 ujutru po našem vremenu. Ivanovićeva vodi sa 5-2 protiv Dankinje u pobedama.