Ana u prvom četvrtinalu u 2015.

Najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović je u drugom kolu WTA Premijer turnira u Brizbejnu pobedila Jarmilu Gajdošovu (WTA 70), domaću teniserku koja je dobila pozivnicu organizatora, i plasirala se u četvrtfinale za nešto više od jednog sata i dvadeset minuta. Bilo je 6-4 6-1 za Anu, i ovo joj je treća pobeda protiv Jarmile, sa kojom je igrala pre više od 10 godina još kad je Ana počinjala sa ITF turnirima.

ana brisbane
Prvi set je bio tesan, a Ana je morala tri puta da spašava dve vezane brejk lopte, ali nije poklekla. Servis je bio veoma promenljiv, a Gajdošova je koristila svaki drugi servis maksimalno, osim kada su bile brejk lopte, gde je u prevelikoj želji da ih realizuje promašivala osnovne udarce.

Ana je igrala stabilno, nije previše grešila, i za rezultat je imala osvojen prvi set, nakon što joj je protivnica na set loptu odservirala duplu.  Prvi set je bio 6-4.

U drugom setu Ivanovićeva nastavlja svoj niz i osvaja i uvodni gem svojim servisom, da bi u narednom imala brejk lopte u tri navrata, koje nije uspela da iskoristi. To nije ostavilo previše traga na njoj, jer se ispostavilo da je to jedini gem koji je protivnica uzela u drugom setu. Igrala je agresivno, pravila vinere, i rutinski završila drugi set za pobedu od 6-4 6-1.

Desila se međutim jedna zanimljiva stvar kod 4-1 u drugom setu. Gajdošova je pozvala trenera, i pri kraju njihovog razgovora ga je upitala : ” Da li me to ona pobeđuje ili sam ja toliko loša?” na šta joj je on odgovorio da Ana igra dobro, što dovoljno govori o nastupu srpske teniserke u svom prvom meču u singlu u 2015.

Naredna protivnica joj je Estonka Kaja Kanepi, šampionka turnira u Brizbejnu iz 2011. godine, sa kojom se Ana do sada nije sastajala, što jeste pomalo neobično ako uzmemo u obzir da obe igraju na turu već popriličan broj godina.

Ana je meč završila sa 29 vinera i 20 neiznuđenih grešaka, od čega je 12 vinera i 12 grešaka iz prvog seta.