Ana u Premier finalu nakon 5 godina!

Porsche Tennis Grand Prix 2014 - Day 4Ana Ivanović plasirala se u svoje prvo finale jednog turnira Premijer kategorije nakon neverovatnih 5 godina! Šta više, ovo joj je treće finale sezone, što joj se nije desilo još od 2008. godine.

U polufinalu turnira u Štutgartu, Ana je slavila protiv Jelene Janković u dva seta, rezultatom 6-3 7-5, baš kao i u poslednjem njihovom duelu 2012. godine. Ovo je bio njihov 12 meč, a Anina 9 pobeda.

jelenaMeč je obeležilo dosta grešaka, pogotovo početak prvog seta, ali nije došlo do brejka uprkos nekoliko brejk lopti na obe strane, te je Ana povela sa 2-1. Do prvog i jedinog  brejka u setu stigla je Ana u 4. gemu. Tu prednost je održala do kraja i povela sa 6-3.

Drugi set je Jelena počela bolje, povela 2-0 i servirala, ali kao po nepisanom pravilu, odmah i gubi rano stečenu prednost. Do kraja meča nije bilo brejkova, sve do 11 gema, kada, opet po već poznatom šablonu po JJ, Ana dolazi do brejka.

Poslednji gem meča doneo je nešto više neizvesnosti, Ana ne koristi dve vezane meč lopte, pa još jednu, ali već četvrtu priliku ne propušta.

Sutra će se u finalu sastati sa Marijom Šarapovom iz Rusije, dvostrukim braniocem titule u Štutgartu.

Zanimljivo je da je ovo bilo četvrto polufinale u kom su igrale Ana i Jelena, i da je Anu, nakon pobede, u finalu čekala jedna Ruskinja. Ono čemu se mi nadamo jeste da će i ishod prethodna tri finala biti isti, tj. da će Ana podići pobednički pehar. 

Do sada su se Ana i Marija sastajale 9 puta, a Marija vodi 7-2.  Biće ovo i revanš prošlogodišnjeg četvrtfinala, kada je Ruskinja slavila u tri seta.

Jeleni ostaje polufinalni meč u konkurenciji parova, gde sa Alisom Klejbanovom ima težak zadatak protiv prvih nosilaca, italijanskog dua,  Sare Erani i Roberte Vinči.