Ana u polufinalu Pekinga /VIDEO/

Ana Ivanović pobedila je Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu i plasirala se u polufinale Premijer Obaveznog turnira u Pekingu. 

ANA IVANOVIC PEKING 2015
Krenule su teniserke sigurno u susret, osvajale servise, da bi Ana napravila dva brejka u setu, uz jedan ribrejk, sasvim dovoljno za komotnih 6-3 i osvajanje seta.

Drugi set je Ruskinja bolje startovala, nakon par dugih gemova stigla do 4-1, ali Ana nije, za razliku od skoro cele sezone, krenula da panici. Vratila se na 4-4, a onda smo videli tri brejka, gde Ana nije uspevala da odservira za pobedu. Interesantno je to da su sva tri brejka napravljena nakon duple servis greske teniserki. U dvanaestom gemu Ani nije zadrhtala ruka i nakon 97 minuta plasirala se u polufinale.

Bio je ovo osmi duel Srpkinje i Ruskinje, a Anina sedma pobeda.

Za plasman u finale igrace protiv Timee Bačinski, koja je napravila sjajan preokret protiv Sare Erani i dobila meč sa 0-6, 6-3, 7-5. Ana je dobila oba duela, 2010. u Brizbejnu i prethodne sezone u Montrealu.

Timea i Ana imaju priliku da se plasiraju i u Singapur, jer su trenutno na 14. odnosno Ana na 17. mestu u WTA trci, tako da je to dodatni motiv pred ovaj susret. Plasman u finale Timei donosi skok na 10. mesto, a Ani na 14, dok titula Timeu vodi u Singapur, a Anu na 8.mesto, samo 200 poena daleko od Singapura

Drugo polufinale igrace Radvanjska i Muguruza, a Poljakinji treba titula da bi imala priliku da ode u Singapur. 

.