Ana u polufinalu Oklenda

Ana Ivanović je pobedila i u svom trećem meču u novoj sezoni i obezbedila plasman u polufinale Oklenda. U četvrtfinalnom meču, Ivanović je savladala Kurumi Naru u dva seta, 6-2, 6-3.

Ana+Ivanovic+U+S+Open+Day+9+0o61dbhSzvOlU meč je bolje ušla Nara, što je rezultiralo napravljenim brejkom za vođstvo od 2-1. Tada se Ana razigrala, odmah uspela da vrati brejk, a potom osvoji i svoj servis. Nije se tu zaustavila, već je vezala pet gemova i set rešila u svoju korist. Momentum je prenela i na drugi set, pa je meč uspela da reši posle jednog više izgubljenog gema, za konačnih 6-2, 6-3.

Za plasman u finale, Ana će igrati protiv prijateljice i dubl partnerke u Oklandu Kirsten Flipkens. Belgijanka je u jedinom dosadašnjem duelu, u Lincu 2012.godine, lako pobedila sa 6-4, 6-0!

Ohrabruje da je Ana već u prvoj nedelji stigla do polufinala nekog WTA turnira, pogotovo ako se uzme u obzir podatak da je, na primer, prošle sezone na samo četiri turnira došla do te faze, a samo je u Lincu otišla korak dalje. Ovako dobar start sezone na WTA turnirima nije imala već nekoliko godina, tačnije od polufinala Bribejna iz 2010.godine, iako se mora napomenuti da je prošle godine stigla do finala Hopman kupa sa Novakom Đokovićem kao partnerom.