Ana u drugom kolu nakon predaje Hantuhove

Ana2014Ana Ivanović se plasirala u drugo kolo WTA turnira u Dohi savladavši slovačku teniserku Danijelu Hantuhova nakon svega jednog odigranog seta, jer joj je protivnica predala na samom startu drugog seta (7-5, 1-0 ret.).

Ana je nesigurno ušla u meč, što je iskusna Slovakinja iskoristila i napravila brejk. Iako je već u narednom gemu Ana vratila brejk, Hantuhova je ponovo stigla do brejka i vođstva od 3-1. Tu prednost je dobro čuvala i povela sa 5-3, što zbog svoje dobre igre, što zbog Aninih grešaka i nervoze. Ali, tada Ana podiže nivo igre i kroz veliku borbu stiže do prvog seta uz 4 vezana gema i dva brejka sa 7-5. Tada je Hantuhova osetila bol u kolenu i pozvala fizioterapeuta. Danijela se nakon medicinskog tajm-auta vratila na teren, ali kako joj je bol onemogućavao da se dobro kreće, predala je meč našoj teniserki pri rezultatu 1-0 za Anu.

Ana će se sutra, u meču drugog kola, sastati sa češkom teniserkom Klarom Zakopalovom koja je u svom meču savladala mladu ukrajinsku nadu Elinu Svitolinu sa 6-2 6-4.