Ana u četvrtfinalu Karlsbada

Ana_Carlsbad_2013Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale turnira u Karlsbadu, pobedivši domaću takmičarku Koko Vandevege u dva seta (7-6, 6-3).

Obe teniserke su ušle sigurno u meč i osvojile uvodne gemove na svoj servis. Do prve brejk lopte je došla Ana, ali je nije iskoristila i rezultat je tada bio 2-2. Ipak  je  već u narednom gemu na  servis protivnice stigla do brejka i vođstva od 4-2. Međutim Amerikanka se nije predala, već vratila brejk i izjednačila na 4-4. U narednim gemovima razmenjeno je brejkova i stiglo se do rezultata 6-6, pa je ishod prvog seta morao biti odlučen u taj-brejku, koji je pripao našoj teniserki, iako je gubila 2-5 uspela je da preokrene i osvoji taj-brejk sa 7-5.

U drugi set Ana je ušla mnogo sigurnije, napravila je brejk već na startu seta i kroz maratonski gem ga osigurala, za rezultat 2-0. U nastavku Ana je nastavila sa dobrom igrom, napravila novi brejk i stgila do vođstva od velikih 5-1. Protivnica je uspela da vrati jedan  brejk i smanji na 5-3, međutim Ana je ostala fokusirana i protivnici oduzela servis, za pobedu u ovom duelu.

Anina naredna protivnica biće 4. nositeljka turnira Roberta Vinči iz Italije. Njih dve su se sastajale čak osam puta do sada, a Ana je slavila pet puta. Meč je na programu večeras od 22 časa po našem vremenu.