Ana startovala pobedom na turniru u Sinsinatiju

Nakon što je prošle godine poražena u 1. kolu, Ana Ivanović je sinoć na startu turnira savladala svoju drugaricu, Rumunku Soranu Kirsteu sa 6-1, 7-5. Sledeća Anina protivnica biće jedna Amerikanka, Gibs ili Mekhejl.

Bank of the West Classic - Day 5Ivanovićeva je sjajno započela meč i u prva četiri gema napravila dva brejka za velikih 4-0 na samom startu duela. U Petom gemu Rumunka je uspela da vrati jeadn brejk, ali je Srpkinja već u narednom uzvratila istom merom, povećala prednost na 5-1, a potom i materijalizovala stečeno za konačnih i ubedljivih 6-1 u prvom delu igre.

Drugi set počeo je bolje za Soranu Kirsteu koja je u četvrtom gemu uspela da oduzme servis srpskoj teniserki, a potom i potvrdi stečenu prednost za velikih 4-1. Međutim, Ana je uspela da se vrati u set i u sedmom gemu napravi brejk te smanji rezultat na 3-4, a potom i dođe do izjednačenja u osom gemu. U nastavku seta do jedanaestog gema brejkova nije bilo, a onda kada se možda očekivao i taj-brejk, Srpkinja je uspela da oduzme servis Rumunki za 6-5, a potom u narednom gemu i materijalizuje stečeno za konačnih 7-5 u drugom setu i plasman u 2. kolo.