Ana sjajnim preokretom do drugog kola

Ana Ivanović pobedila je slovačku teniserku Dominiku Cibulkovu u prvom kolu WTA turnira Premijer serije u Karlsbadu u Kaliforniji. Ona je to učinila nakon velikog preokreta u tri seta (4-6, 6-3, 6-2).

Ana je u meč ušla dobro, stekla je rani brejk, ali ga je ubrzo i izgubila. Nedugo po vraćanju brejka, Slovakinja je osvojila još  dva gema uz jedan brejk, da bi stigla do 4-2, ali je Ana uspela da vrati brejk i izjednači na 4-4. Međutim posustala je u završnici seta i izgubila ga sa 6-4.

Ana je i na početku drugog seta stigla do ranog brejka, a Cibulkova takođe vratila brejk, tako da je rezultat bio 3-3. Ana tada pravi mini seriju od tri gema i uz dva brejka stiže do osvajanja drugog seta sa 6-3.

Na krilima uspeha i preokreta iz drugog seta, Ana je nastavila u istom ritmu. Napravila je dva brejka i vezala 5 gemova, za vođstvo od 5-0. U finišu meča Ani je popustila pažnja i Dominika je uspela da vrati jedan brejk i smanjila na 5-2. Međutim ni to nije omelo Anu da već u narednom gemu završi meč još jednim brejkom sa 6-2.

Anina naredna protivnica biće Koko Vandevege iz Sjedinjenih Država, koja je do glavnog žreba turnira stigla kroz kvalifikacije.

Anči-pobeda-cibulkova-karlsbad