Ana sigurna i ubedljiva

Možda Ana neće napraviti neki veliki rezultat na ovogodišnjem Roland Garosu, ali način kako prelazi prepreke na početku turnira, neodoljivo podseća na Anu iz najboljih dana. Dosadašnja velika i nepremostiva prepreka, Sahar Per je pređena za nešto više od sat vremena 6-2 6-2.

Ana je sigurnija bila u drugom nego u prvom setu. Loše je počela, svojim greškama je lako dala prednost protivnici, brejk u prvom gemu, ali je onda sve krenulo kako je Ana zamislila. Polako je nalazila rešenja kako da poremeti ritam protivnice i brzo stigal do 5-1. Malo opuštanje i uz razmenu brejkova Ana stiže do prvog seta.

U drugom setu se vodila nešto izjednačenija borba do četvrtog gema, kada Ana pravi brejk kojem je dodala još jedan u poslednjem gemu. Iako se mora priznati da je njena protivnica dosta grešila, kao i da je nije servis baš najbolje služio, prija smirena i skocentrisana Ana u nekim važnim momentima meča. Tako je prekinut niz od tri poraza od Izraelke i obezbeđen plasman u treće kolo gde će je čekati Sara Erani, teniserka koja je u formi ali koja nije Anin kalibar, ako bude igrala kako zna i može.