Ana se ponovo mučila ali prošla u 3. kolo

ana ivanovicNajbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović morala je dobro da se preznoji da bi došla do pobede u drugom kolu Rolan Garosa protiv Misaki Doi. Ipak rezultatom 3-6, 6-3, 6-4 izbacil je Japanku sa turnira i u sledećem kolu igraće sa Donom Vekić koja je bila bolja od naše Bojane Jovanovski.

Srpskoj teniserki baš ništa nije polazilo za rukom u prvom setu, iako je povela sa 3-1 nakon prvog brejka. Međutim, sve nakon toga bilo je za zaborav pošto je Ana izgubila servis, a zatim na 3-4 vodila veliku borbu sa čak 15 odigranih poena. Međutim, kada je izgubila taj grem, Ana kao da se predala.

Lako je izgubila preostala dva gema u prvom setu, a nije uspela ni  u prvom pokušaju u drugom setu da oduzme servis svojoj protivnici, posle novog maratona od 17 poena. Ipak, malo po malo Ana je dolazila do svoje igre. Uspela je da napravi brejk i povede sa 4-2, ali je odmah izgubila i svoj servis i vratila se na početak. Međutim, ovog puta je srpska igračica bila stabilnija, napravila je još jedan brejk i izjednačila na 1-1 u setovima.

U trećem setu Srpkinja je zaigrala znatno bolje, povela je sa 5-2 uz dva brejka prednosti, ali nije uspela da odmah zaključi meč. Ipak, Ana nije dozvolila preokret i uspešno je privela meč kraju uz čak deset asova i vrlo dobar procenat prvog servisa, posebno u trećem setu (92% dobijenih poena).