40-om pobedom u sezoni Ana se osvetila Sabini Lisicki

Ana Ivanović je u igri nerava savladala svoju protivnicu Sabinu Lisicki sa 7-6 6-1 i tako se plasirala u drugo kolo Stenforda.

Ana nije blistala, ali je uspela da izdrži nalete Nemice, čime pokazuje da je napredovala na mentalnom planu. Pobedom u prvom kolu Stenforda  revanširala se Nemici što joj je u trećem kolu Vimbldona prekinula niz od 7 dobijenih mečeva na travi.

Ivanovic

Nije sve počelo dobro za srpsku teniserku. Trebalo joj je vremena da se navikne na odskok loptica, koje kao da su letele po brzom betonu u Stenfordu. Ubrzo se našla u deficitu od 1-4, ali je servisom uspela da ublaži situaciju. Zatim je ona oduzela servis Lisicki, iskoristivši prvu brejk loptu,  da bi servisom izjednačila, čineći to ukupno trećim gemom u nizu.

Do kraja seta nije bilo više brejkova, pa se otišlo u taj brejk, koji je trebao da nam donese više uzbuđenja nakon onoga što smo videli u prvom setu, ali uzbuđenje je izostalo. Ana je brzo napravila mini brejk, izgubila je samo jedan poen na svoj servis pri rezultatu 4-1, i osvojila je taj brejk lagano 7-2.

Drugi set je Ivanovićeva otvorila svojim servisom, pa iako je imala nekoliko gem lopti, ona je svoj servis ispustila. Međutim, to je sve što je Nemica uspela da uradi u drugom setu. Ana je napravila skoro pa neverovatnu seriju od šest gemova, i tako se plasirala u drugo kolo, i ostvarila svoju 40. pobedu na WTA turu ove god.

Ana je nastavila trend da prolazi prvo kolo ove sezone, ako ništa drugo, i trenutno je liderka po broju pobeda na turu.

LISICKI JE U JEDNOM TRENUTKU ODSERVIRALA SERVIS OD 131 mph(201,8), ŠTO JE NOVI WTA REKORD. I TAKAV SERVIS JE IVANOVIĆEVA USPELA DA RITERNIRA, PROMAŠIVŠI TEREN ZA KOJI CENTIMETAR.

Prethodni rekord je držala Venus VIlijams sa 129 mph(207,5), iz 2007. na US Openu. I Ana Ivanović se nalazi na toj listi, trenutno na devetom mestu sa 124,9 mph, ili 200,8 kmh.

Sledeći meč će Ana igrati u četvrtak, sa Kerol Džao, koja je u glavni žreb došla preko kvalifikacija. U prvom kolu joj je predala Janina Vikmajer u drugom setu, i to je mladoj Kerol prva pobeda na WTA turu.

Ana Ivanović je postavljena za petu nositeljku na turniru, a u četvrtfinalu bi se sastala sa prvom teniserkom sveta, Serenom Vilijams.