Briljantna Ana se ne zaustavlja – WTA finale posle dve godine

AnčiAna Ivanović plasirala se u finale WTA turnira u Lincu, savladavši švajcarsku teniserku Štefani Fegele u dva seta (6-4, 6-4). Ovo je Ani 4. pobeda bez izgubljenog seta na ovom turniru.

Meč je počeo kruto, protivnice su solidno servirale tako da nije bilo brejkova. Jedinu brejk loptu imala je Ana u 7. gemu, ali koju nije iskoristila. Prvi brejk napravila je naša teniserka u devetom gemu, da bi odmah nakon toga rutinski odservirala za set i 6-4.

Ana je lepo otvorila i drugi set. Odmah na startu je napravila brejk, ali već u narednom gemu gubi taj brejk i protinica izjednačuje na 1-1. Sledeći brejk Ana je napravila tek u sedmom gemu i povela sa 5-3, da bi već u sledećem gemu na svoj servis osvojila gem, set i meč i plasirala u svoje prvo WTA finale posle dve godine.

Ana će se u finalu sastati sa Anđelikom Kerber iz Nemačke, koja je u polufinalu savladala Karlu Suarez-Navaro sa 6-2, 6-0. Ana i Kerber su se sastajale 4 puta do sada i Ana vodi sa 3-1. Meč je na programu sutra od 14 časova i 15 minuta