Ana rutinski savladala Šipers

Ana 2Ana Ivanović savladala je Južno-afrikanku Šanel Šipers u dva seta (6-2, 6-2). Ona je do trijumfa došla za svega 55 minuta.

Ana je meč otvorila sigurno brzo je stigla do brejka i vođstva od 4-1. Tu prednost je očuvala do kraja seta i osvojila ga sa 6-2.

Početak drugog seta je naslućivao da bi Šipers mogla pružiti veći otpor, međutim Ana pravi ključni brejk na 4-2. Naredna dva gema su bila tesna, ali ih je Ana osvojila i meč privela kraju.

U ovom meču se videlo da je Ana mnogo radila na servisu, igri i psihi. Na kraju meča je imala 66% prvog servisa, a odnos vinera j neiznuđenih grešaka bio je 27-17, uz 6 aseva i 1 duplom greškom. Ana je tokom mečeva udarila par vrhunskih drop-šotova, i bila je kao i obično, sjajna na forhendu, ali je i bekhend vidno bolji. Što nagoveštava pred nastavak sezone da bi Ana mogla dolaziti do samih završnica turnira!

U borbi za četvrtfinale sastaće se sa Britankom Lorom Robson. Ukoliko prođe među 8 najboljih teniserki turnira, sastaće se sa boljom iz meča Kerber – Kuznjecova