Ana rutinski do 2. kola

anaAna Ivanović u velikom stilu je počela takmičenje na Vimbldonu, ekspresnom pobedom nad Kineskinjom Jifan Sju sa 6-1, 6-1. Kineskinja, koja je 153. teniserka sveta, bila je prelak zalogaj za Ivanovićevu, koja je rivalki dozvolila samo po jedan gem u oba seta.

Ana je dominirala terenom, sjajno servirala, pogađala linije, a sve pred očima svog dečka Bastijana Švajnštajgera, koji je ponovo bodrio sa tribina. Ivanovićeva će u drugom kolu Otvorenog prvenstva Engleske igrati protiv Betani Matek-Sends, koja je u prvom kolu pobedila Alison van Ujtvank sa 6-3, 6-2.

Naša teniserka je odlično započela meč, sa dva brejka došla je do 4-0, a potom je stečeno materjlizovala ne dozvolivši rivalki da pomisli na osvajanje gema, a ne seta. Uspela je međutim Kineskinja da osvoji jedan gem, ali je to bilo sve od nje, pa je Ana Ivanović postavila konačnih 6-1.

Drugi set takođe je počeo sa dva brejka Srpkinje, ali je Sju vratila jedan brejk u četvrtom gemu i tako smanjila na 1-3. Međutim, to je bilo sve od teniserke iz Kine, a Ana Ivanović je sa tri vezana gema privela meč kraju i salvila sa 6-1 i u drugom delu.