Ana preokretom do četvrtfinala

Ana Ivanović je pobedom od 2-1 u setovima protiv Julije Gerges osigurala novo čevrtfinale u Štutgartu. Bilo je 1-6 6-2 6-3 i sve to za malo više od sat i po vremena.

Ivanovic Stuttgart

Utisak je da je Ana ušla poprilično nervozno u meč. U prvom servis gemu je napravila dve duple servis greške te je Juliji bukvalno poklonila gem. Ubrzo je bilo i 4-0 za šampionku iz 2011. godine. Julija je igrala stvarno dobro, pogađala je fantastične prve servise i prosto nije dozvolila Ivanovićevoj da se razigra.

Pri rezultatu 5-1, Ana je spasila tri vezane set lopte fantastičnim poenima, pa još dve, ali šestu nije mogla, te je Gerges uzela prvi set za svega dvadesetak minuta.

U drugom setu Ana kreće furiozno kao da se ništa nije dogodilo. Pogađala je servise, terala Juliju na greške a  usput je pravila i dosta vinera forhendom. U drugom setu Ana je bila ta koja je za 14 minuta povela sa 4-0.  Set je bio kao preslikan do trenutka kada je Julija na 5-1 zadržala servis posle manjih poteškoća. Ana je sigurno odservirala za set.

Ono što je moglo da zapadne za oko je da je Julija od početka drugog seta prvi servis mahom servirala top spin a ne ravno kao većinom prvog seta, što je omogućavalo Ani više vremena za nameštanje pri riternu.

Ana je u trećem setu nastavila šta je započela u drugom . Julija je i dalje servirala kik servise a Ana ju je “ubijala” riternima sa obe strane. U jednom trenutku je čak osvojila 13 poena zaredom te je ubrzo bilo 3-0 sa srpsku teniserku. Pri servisu Julije na 5-1 Ana je imala tri meč lopte ali se Nemica nije predavala i hrabrim napadima ih je sve spasila pre nego što je odbranila servis gem za 5-2. Kao i toliko puta u prošlosti Ana nije uspela da odservira za pobedu te je došlo do 5-3 za Gerges. U tim trenucima ona pravi tri greške i “poklanja” Ani tri vezane meč lopte, a Ana koristi prvu, svoju četvrtu.

ana

Kada se sumira, Ana je imala 25 vinera i 17 neiznuđenih grešaka a Gerges 30 vinera i skoro duplo više neiznuđenih grešaka od Ane. Ana je igrala dobro, i osim prvog seta gde je Julija dominirala, dominacija je bila na strani srpske teniserke koja je pokazala psihološku stabilnost i nije paničila posle olako izgubljenog prvog seta.

Protivnica u četvrtfinalu će joj biti pobednica meča između druge nositeljke Simone Halep, koju je dobila pre par dana u Bukureštu, i Svetlane Kuznjecove koja je u glavni žreb došla uz pomoć vajld karte, koja je ujedno i bivši šampion turnira u Štutgartu.

U potencijalnom polufinalu  mogli bismo da gledamo onaj srpski derbi koji je trebalo da se desi u prvom kolu, jer Jelena Janković igra sa Ruskinjom Alisom Klejbanovom.